5.6.2017

TACOPIIRAKKA

Miksi niitä oikeesti hyviä ruokia tulee tehtyä niin vähän? Vai onko ne erittäin hyviä vaan sen takia, kun niitä tulee tehtyä harvemmin? Tätä välillä saa pohtia. Siitä huolimatta haluan tuoda esille vielä vähän suosikkeja näin alkuun. Jotta edelliselle makealle lakritsijuustokakulle saadaan tasausta, niin vilkaistaan miten tacopiirakka valmistuu.

Kun ei tuo kesä ole vielä lämmennyt, niin voi kylminä ja sateisilla säillä tehdä rasvaisen ja täyttävän texmex teemaisen piirakan, joka kelpaa päivällispöytään.

IMG_7732

Pohja 

100g voita 
2 dl vehnäjauhoja 
1/2 - 1 dl vettä 
 1 tl suolaa 
 
Täyte 

400 g jauhelihaa 
1 paprika 
1 sipuli 
1 pussi tacomausteseosta 
1 salsadippi 
1/2 dl vettä 
1 prk kermaviiliä 
hienonnettua persilja 
juustoraastetta 

Maissilastuja 


Tehdään pohja ensin nyppimällä voi ja jauhot keskenään, jonne sitten lisätään vesi ja suola. Jos taikina tuntuu liian löysältä lisää rohkeasti jauhoja lisää. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja laita sivuun odottamaan täytteen valmistumista. 

Kun taikina on saatu piirakkavuokaan, ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, pilkottu paprika ja tacomausteseos. Sekoita hyvin, jonka jälkeen lisää joukkoon kokonainen salsadippi purkki ja vesi, mausta persiljalla ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia. 

Kaada jäähtynyt täyte piirakkavuokaan taikinan päälle, jonka päälle voi murskata maissilastuja ja sen jälkeen lusikoidaan kermaviili piirakan päälle tasaisesti. Ripottele juustoraastetta oman maun mukaan vähemmän tai vaikka erittäin runsaasti. 

Paista piirakka 225 asteessa alimmalla tasolla n. 25 minuuttia. Näin on piirakka valmis tarjoiltavaksi vaikka raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti