14.6.2017

RAIKAS MINTTU KÄÄRETORTTU

IMG_2070 
Kääretorttu, klassikko ja aina vaan yhtä ihana. Omin pikku kätösten tehtyä kääretorttua ei voita mikään! Itse suunnastaan inhoan kaupan valmiita kääretorttuja, jotka ovat maultaa liian esansseja tai sitten aivan liian kuivia. Mutta tämä muhkea ja raikas kääretorttu ei petä ja sopii niin juhlapöytään kun arkiseen kahvipöytäänkin! Kannattaa siis kaivaa jälleen leivonta tarvikkeet esille.

Pohja

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
2 rkl tummaa kakaojauhetta

Täyte

Minttuhyytelöä

2 dl kermavaahtoa
1 tl vaniljasokeria
Vihreää elintarvikeväriä
Piparminttuaromia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään toisessa astiassa ja lisää ne muna-sokeri vaahtoon samalla sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina sen päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 6-8 min.

Levitä pöydälle leivinpaperi ja kumoa valmis torttupohja päälle, jätä vielä pellillä ollut leivinpaperi päälle. Anna jäähtyä kokonaan. Sillä aikaa vaahdota kermavaahto ja mausta se vaniljasokerilla ja piparminttuaromilla. Värjää lopuksi vihreällä elintarvikevärillä. Kun pohja on jäähtynyt ota päällä oleva leivinpaperi varovasti irti pohjasta.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohut kerros minttuhyytelöä ja sen päälle kermavaahto kerros. Kääri rullalle alla olevan leivinpaperin avulla. Rullaa kääretorttu tiukasti leivinpaperin ympärille ja anna olla hetki jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua vielä tummalla kaakaojauheella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti