3.6.2017

LAKRITSIJUUSTOKAKKU

Aloitetaan nyt samantien tämä reseptien jako, jotta päästään alkuun! Ensimmäisenä täällä blogissa halusin jakaa yhden suosikeistani teille kaikille. Eli lakritsijuustokakkun, jonka jo jaoin toisessa blogissani Petra Janica. Tämä kakku on lakritsin rakastan taivas ja suussa sulava koostumukseltaan. Itsehän en kakkuun lisää yhtään sokeria, sillä kakkuun tulee hyvin makeutta jo pelkästään lakritsi tuorejuustosta ja itse lakritsikastikkeesta, mutta 1-2 dl voi lisätä sokeria jos siltä tuntuu. Suosittelen päälle laittamaan fazerin lakritsia tai koivulan lakritsia. Ah, nam tässä alkaa tekemään mieli kyseistä kakkua!

Nyt vaan tarvikkeet esille ja leipomaan!

IMG_8989

Pohja

150g Oreo keksejä 
50 g Voita

Lakritsitäyte

2 dl kuohukermaa
1 prk creme bonjour lakritsi-tuorejuusto
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Päälle

Lakritsikastiketta
Lakritsin paloja

IMG_8982  
Murkaa keksit muruiksi ja kaada sen joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuokaan ja kaada sitten sen päälle keksi seos. Tasoittele seos pohjalle ja laita jääkaappiin siksi ajaksi kun täytettä valmistetaan. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja vaahdota kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Kaada tuorejuusto erilliseen astiian, kiehauta 2 rkl vettä ja lisää veteen liuenneet liivatelehdet (muista puristaa vesi ensin pois liivatelehdistä). Soikoita ja lisää tuorejuuston sekaan samalla sekoittaen. 

Kääntele mukaan myös kermavaahto ja kaada lopuksi jääkapissa olevaan kakkuvuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Lisää päälle lakritsikastiketta ja lakritsan paloja. Sitten vain nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti